söndag 24 mars 2013

Hudfärg avgörande för vilken buss man placerades i

Passagerare som skulle ta bussarna till Eckerölinjens båtar som åker mellan Grisslehamn och Åland blev tidigare i veckan uppdelad i olika bussar baserad på vilken etnicitet de hade. De som såg svenska ut hamnade i en buss och de som hade utländskt utseende hamnade i en annan buss. Samer Chatil och hans sällskap var en av dem som råkade ut för detta och de säger att de är besvikna och kränkta för att de hamnade i en buss med endast invandrare.

Eckerölinjens VD Tomas Karlsson tog chauffören ur tjänst när han fick kännedom om händelsen och menar att företaget inte står bakom detta utan att det är ett beslut från enskild chaufför. Chuffören som heter Bengt Backman, försvarar sig med att det inte var rasistiskt utan han ville möta sina kunders önskemål.  Sedan länge har främst Eckerölinjen haft problem med så kallade "snusligor" som åker på färjorna till Åland för att köpa billigt snus. Medlemmar i snusligan anses som störande för övriga resenärer och det har inkommit många klagomål. Bengt Backman lät helt enkelt snusligans medlemmar sitta i en egen buss, och placerade även andra människor med utländskt utseende i bussen, trots att de inte tillhörde den stökiga snusligan. Inte helt PK med andra ord.

Det här är helt fel sätt att agera mot de så kallade snusligorna. Sedan länge har man diskuterat hur man ska få bort problemet med snusligorna /snus-turkarna som handlar allt snus på Eckerölinjens båtar. Man har talat om att göra speciella taxfree-snusburkar som ser annorlunda ut än de vanliga burkarna som säljs i butikerna. Försök kom till ett beslut och sjösätt detta istället för att göra rasistiska insatser som inte hör hemma i ett moderna samhälle!

 

 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar