söndag 24 februari 2013

Södersjukhuset söker tv-seriesnygga sjuksköterskor

Inför sommaren 2012 sökte Södersjukhuset (SÖS) i Stockholm sommarvikarier till sin akutmottagning. Deras platsannons blev uppmärksammad och omdiskuterad, då de valde rubriken: Sjuksköterskor TV-seriesnygga eller Söderhipsters till Vo akuten sökes!. Sjukhuset har länge haft svårigheter att rekrytera personal och meningen med denna rubrik var att på ett humoristiskt sätt locka flera sökande till tjänsterna. Det blev snarare tvärtom, många i yrkeskåren tog illa upp, få sökte tjänsterna och det ledde även till en JO-anmälan av sjukhuset. 

Södersjukhuset framställer sig själva som en oseriös arbetsgivare när de väljer denna typ av formulering i en platsannons. Det känns osmakligt att man tycker att detta är roligt. Det här ”skämtet” tycker jag visar på en arrogant och nedvärderade inställning till sjuksköterskor. Denna yrkesgrupp som besitter en viktig sjukvårdskompetens förtjänar att behandlas bättre! Sjuksköterskor vill väl precis som alla andra yrkesgrupper rekryteras efter kunskap och kompetens inte efter sitt utseende?!

Södersjukhuset, kan ni erbjuda skäliga löner och goda arbetsvillkor ska ni se att fler sjuksköterskor vill arbeta hos er!  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar