torsdag 21 november 2013

Jimmie Åkesson portad från nobelfesten

Den 10 december är det dags för årets nobelfest och som vanligt inbjuds riksdagspartiernas ledare. För fjärde året i rad är det dock en partiledare inte fått någon inbjudan. Sverige demokraternas partiledare Jimmie Åkesson portas och man hänvisar till Alfred Nobels testamente. 
– Där framgår mycket tydligt att ingen hänsyn får tas till nationell tillhörighet. SD:s värderingar står i direkt strid med detta, säger han (nobelstiftelsens vd Michael Sohlman)
Detta beslut fattades år 2010, när Sverige demokraterna kom in i riksdagen och står fast även i år. Beslutet att utesluta Jimmie Åkesson från nobelfesten har fått stor uppmärksamhet i media (som tidigare år). 

Jag tror inte att man vinner något på att utesluta Åkesson från nobelfesten. Detta agerande får istället motsatt effekt. Partiet får uppmärksamhet i media, folk blir irriterad på PK samhället och tycker att nu får det vara nog och lägger en röst på SD. Jag kan även tycka att det är dubbelmoral att påstå att Åkesson inte fåt delta för att hans parti är odemokratiskt. Det är väl odemokratiskt om något att utesluta en partiledare vars parti röstats in i riksdagen? Sedan kan man också ställa sig frågan om det ska vara okej att inbjuda ledare från diktaturer? De representanter ju odemokratiskt länder?

För att motverka att fler lägger sin röst på SD, bör man bjuda in partiet och låta dem delta i debatten och evenemang och inte utesluta! 

DN
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar