torsdag 7 november 2013

Student kräver tillbaka betald studieavgift

Connie Dickinson från USA bestämde sig för att studera i Sverige och föll för en utbildning i matematik och matematik statistik på Mälardalens högskola. Studierna vid den svenska högskolan blev inte som hon tänkt sig, kvaliteten på kurserna var låg, få lärarledda lektioner, avsaknande av datorer till alla studenter samt lärare med bristande språkkunskaper. Connie känner sig lurad på sin utbildning och kräver nu tillbaka de 183 000 kr som hon betalat för att följa de 2 åriga programmet. Hon har fått svaret att man inte får tillbaka studieavgiften pga av påståd bristande kvalitet. 

Jag tycker att hon får skylla sig själv! Det är år 2013 och tekniken är mer utvecklad nu än någonsin tidigare, vilket betyder att det är enkelt att kolla upp högskolan man vill studera vid. Om miss Dickinson kollat upp hur studenter upplevt sina studier på Mälardalens högskola eller högskolans status och ranking , hade hon antagligen aldrig valt det lärosätet.

Hon nämner att samma utbildning i USA kostar mer, men ska man snåla och plugga billigt, så får man vad man vad man betalar för!! 

 SvD  SR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar