måndag 8 oktober 2012

Att flytta ut myndigheter till förorten löser inga problem

För att stärka Järvalyftets arbete i att skapa fler arbetstillfällen vill Folkpartiet driva på för att flytta delar av Stockholms stads förvaltning och någon statlig myndighet till områden som Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Husby eller Akalla. En statlig myndighet höjer områdets status och visar att alla delar av Stockholm är viktiga.

Dagens mest pinsamma artikel fanns i SvD. Vad har Erik Ullenhag (Fp) och Lotta Edholm (Fp) innanför pannbenet kan man fråga sig? Hur kan man tro, att bara för att en myndighet har sina kontorslokaler i en viss förort, höjer det statusen på förorten per automatik. Vi kan ta Kista som exempel. Det är knappast så att det är attraktivt att bo i Kista, trots att Kista Science City ligger där. De som arbetar i Kista Science City bor inte i Kista utan i andra mer attraktiva områden i Stockholm.
Tänk vad fint det skulle vara om civilingenjören med arbetsplats Ericsson Kista, hyrde en lägenhet på Norgegatan och hade gångavstånd till jobbet och hade ett liv i förorten. Så ser det dock bara ut i en vänsterpartists våtaste PK-drömmar. Sanningen är att civilingenjören som jobbar på Ericsson Kista åker bil/tunnelbana till sin arbetsplats och när arbetsdagen är avklarad åker man tillbaka till sin fina bostadsrätt och sitt trygga liv innanför tullarna.

Nej att flytta ut attraktiva företag till förorten löser inte några problem!     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar