tisdag 30 oktober 2012

12 årig pojke sparkar och kallar ordningsvakt hora

12 åriga Martin Öberg åkte mellan vagnarna på Saltsjöbanan och när han blir gripen av ordningsvakten gör han motstånd med sparkar och vrålar hora till vakten. Denne blir irriterad och brottar ner Martin.

Martins extremt pinsamma mamma Rosmarie Öberg går sedan ut i DN och gnäller över hur sonen blivit behandlad. Hon avstår från att kommentera hur sonen uppfört sig. Att åka mellan vagnarna på Saltsjöbanan är tydligen en normal sysselsättning för 12 åringar. Att sparka en vakt och kalla honom hora är visst också helt okej. DN reportrarna ställer frågan:
Hur mår Martin efteråt?
- Han lyssnar inte riktigt på vuxna nu. Han mår jättedåligt.

Min motfråga till Rosemarie Öberg blir då: Har din lilla son någonsin lyssnat på någon vuxen? Som han betett sig verkar det inte så.

Vad får barn för uppfostran i dag? Typiskt dagens föräldrar att inte se några fel på sina barn och alltid skylla på någon annan när ungen gör något fel.

Jag funderar lite hur folk tänker när de försvarar pojken och anser att det endast är vakten som handlat fel. Pojken var våldsam och sparkade vakten och sa fula ord, det är skäl nog att behöva ta i med hårdhanskarna.

Dagens barn och unga måste lära sig respekt för andra och hur man uppför sig i samhället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar