tisdag 1 januari 2013

Komiskt att drottning Margrethe II kritiserar Facebook

I sitt nyårstal  kritiserade den danska drottningen Margrethe II Facebook, för dess negativa inverkan på mänskliga relationer. Hon menade att många i Danmark mår dåligt över att Facebook är ett skyltfönster mot omvärlden, där alla ingredienser för det perfekta livet ska visas, lyckligt äktenskap,välartade barn, bra karriär, fint hus, dyr inredning osv. För vem kan egentligen leva upp till detta? I stället tycker drottningen att man ska våga vara sig själv.

Man ska väl inte kasta sten när man sitter i glashus? Kungahus, oberoende land, är väl experter på att ha ett perfekt skyltfönster för omvärlden. Dessa tittar sedan vanligt folk in i och får dem att drömma om ett sorgefritt liv i lyx och en vardag som består av att bära vackra kläder och äta goda middagar. Att uppmana människor att våga vara sig själv är lätt, men frågan är hur lätt det är att efterleva det själv?

Undrar hur många gånger drottning Margrethe II har varit sig själv inför danska befolkningen sedan den 14 januari 1972, när hon tog över tronen i Danmark ?



1 kommentar:

  1. Ja men det är väl bra, hon talar utifrån lång erfarenhet av att vara utsatt för människors granskande. Hon kanske tycker de som kan undvika detta inte ska frivilligt utsätta sig för det.

    SvaraRadera