måndag 31 december 2012

Alla har inte råd att fira jul

I december månad gnälls det alltid om hur synd det är om de familjer som inte har tillräckligt med pengar för att ha råd att fira jul. Dvs köpa julklappar, köpa julmat och annat som hör juletider till. Det är främst barnen som lyfts fram som offer. Stackars små fattiga barn som inte får några julklappar.

Alla andra familjer i Sverige som faktiskt planerat för sig och sina barn, med god ekonomi och sparkapital, målas upp som djävulen själv i juletider. Tänk att man kan ha mage att skapa fina julminnen (som kostat pengar!), åt sina barn, men massor med mysiga familje- och släktträffar, julklappar och god mat, när det finns fattiga barn i Sverige som inte får några julklappar och julmys. Det är skamligt! Skandal att föräldrar med god ekonomi skämmer bort sina barn i juletider, menar alla tidningar, då i synnerhet Aftonhoran.. eller jag menade Aftonbladet.  

Jag tycker det är konstigt att alla familjer som lagt upp en plan för sina liv och faktiskt bidrar till samhället målas upp som syndabockar bara för att alla i Sverige inte har råd att fira jul. Jag tycker man ska försöka fokusera mer på att upplysa socialgrupp 3 att det är dyrt att skaffar barn och att man måste planera sitt liv och bygga upp ett sparkapital ifall oförutsedda saker händer i livet. Vidare bör man inte ta på sig offerkappan så fort pengarna är slut och man inte har råd med allt som förväntas.

Det är inte samhällets fel att ni inte har råd att fira jul! Ni har satt er i situationen ni befinner er i, helt själva!

NT  NSD 1   NSD 2    LNY   SR   Childhood  Aftonbladet 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar