söndag 9 december 2012

Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåg

Kanalskolan i Laxå förbjöd pepparkaksgubbar i luciatåget, vidare beslutades det att man inte skulle sjunga pepparkakssången samt avstå ifrån att servera pepparkakor till luciafikat. Detta på grund av att "vissa kan ta illa upp". En mamma tog kontakt med skolan och ifrågasatte detta beslut och efter moget övervägande valde skolan att backa om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatåget. Dock står man fast vid att ej servera pepparkakor till luciafikat och det motiverar man med att "vissa barn har allergier som gör att de ej kan äta pepparkakor".

Direkt efter artiklarna publicerades började många gnälla på mångkulturen. Det man måste tänka på är att det inte är några invandrare som klagat och känt sig kränkt. Utan det är svenskar som tror att de vet hur invandrare känner sig som bestämt detta. Invandrare kanske inte alls blir kränkta av kakor med brun färg, det är bara skitnödiga PK människor utan verklighetsuppfattning som tror att alla människor med utländsk bakgrund tar illa upp av allting som är svenskt. Varför är det inte någon som pratar med invandrare istället för att bestämma saker som sedan får svenskar att irritera sig på dem? 

Ett bra sätt att ge sverigedemokraterna några extra röster är att blåsa upp såna här pinsamma saker. Hur kan man ens associera pepparkakor och pepparkaksgubbar till rasism.?Och ännu värre, hur kan man utgå ifrån att människor med utländsk bakgrund blir kränkta för allt! Fördomsfullt !  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar