tisdag 18 december 2012

Facebook och din karriären

Det är roande att följa tidningarnas skriverier om Facebook och övriga sociala medier. I dag kom det en artikel som handlade om hur man bör använda facebook för att inte karriären ska bli lidande. Man bli häpen när man läser och förstår att artikel faktiskt är riktad till vuxna och inte tonåringar. Nivån på användarråden är i klass med vad man lär ungdomar om hur man använder sociala medier som facebook.

Det är 2012 och vi har levt med internet och sociala medier av olika slag i många år. Sveriges befolkning borde ha lite bättre koll på hur man använder facebook utan att det kan få negativ effekt.

Är det inte självklart att:
1. Man måste vara försiktig med vilken information man sprider via facebook rörande arbetsuppdrag, kunder, projekt osv.
2. Om man har arbetsrelaterade kontakter på sin privata facebooksida bör man vara försiktig med vilken bild man förmedlar av sig själv genom att vara sparsam med personliga bilder och statusuppdateringar.
3. Det ger ett oseriöst intryck om man använder facebook istället för sin jobbmejl vid korrespondens rörande arbetsrelaterade frågor.
4. För mycket tid på facebook under arbetstid kan leda till att arbetesresultatet påverkas negativt.
5. Det är osmart att prata skit om chefen, kollegor, arbetsplatsen osv. via statusuppdateringar, hur missnöjd man än är på sin arbetssituation.

Varför är det så svårt att förstå att man inte kan skriva vad som helst om jobb, chef och kollegor på facebook där alla kan se vad du skriver? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar