tisdag 11 december 2012

För tjock för Lisebergs karuseller

Stina Andersson hade sett fram emot sin dag på Liseberg sommaren 2012. Besöket blev dock inte som hon hon föreställt sig. Stinas kraftiga övervikt gjorde att hon inte kunde åka flera karuseller då säkerhetsbältet inte gick att stänga fast. Hon kände sig kränkt och gick och krävde pengarna tillbaka för åkbandet hon inte kunde utnyttja. Men hon fick ett nej. När hon kom hem till Stockholm igen kontaktade hon Aftonbladet för att gråta ut. Hur kan man gå ut i tidningen med en sån här typ av historia?

Liseberg menar att de inte gjort något fel och understryker att säkerheten måste gå först. Jag håller med Liseberg, det hade varit fruktansvärt om de låtit henne åka utan säkerhetsbälte, bara för att hon inte skulle känna sig kränkt! Då hade hon kanske dött. Dock tycker jag att de hade kunnat ge henne pengarna tillbaka för åkbandet, eftersom de inte varit tydlig med hur stort midjemått man max kan ha för vissa attraktioner. På samma sätt som det anges längdkrav för vissa attraktioner borde man i dag ange max midjemått och eventuellt max vikt.

Med tanke på den ökade övervikten i Sverige tycker jag faktiskt att man bör bryta tabun att ang. vikt och midjemåttskrav på attraktioner på nöjesparker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar