fredag 14 december 2012

Hästar finns inte - ett konstprojekt

Facebookgruppen med namnet hästar finns inte startades i augusti 2012 och blev snabbt populär, i dag har gruppen 209 141 personer som gillar den. Bakom sidan står en 19 årig pojke som heter Johannes. Beskrivningen av gruppen ser ut på följande sätt:


Om
Hästar finns inte vilket är vetenskapligt bevisat. Vi stödjer även vetenskapen om att häst är en frukt. Det vill säga att häst är en frukt som inte finns.Vår webshop: http://hastarfinnsinte.tictail.com/
Vision
Att göra alla medvetna om att hästar inte finns.


Vad ska man säga, killhumor när den är som sämst. Det roliga är det finns människor som tar detta på allvar och verkligen börjat argumenterat för eller emot påståendet att hästar inte finns. Det har gått så långt att landsbygdsministern Eskil Erlansson gjort ett inlägg i debatten. 

Det är bara en tidsfråga innan det kommer ut att detta bara är ett litet konstprojekt/skämt, för att visa hur lättlurade människor är och hur användbara sociala medier är när man vill sprida ett budskap.

Grattis till ett välgenomfört konstprojekt grabben! Du har lurat heeela Sverige...

Uppdatering:

I artikeln Hestefornektere skaper illsinte reaksjoner i den norska tidningen aftonposten.no, länkar man till mitt blogginlägg. Här tar man upp att vissa tror (dvs jag) att gruppen är ett konstprojekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar