söndag 16 december 2012

SVT:s mångkulturella Luciafirande år 2012

SVT ville ta det här med att vara PK till lite högre nivåer igår, när man sände det traditionella Luciafirandet med mångkulturella inslag. Svenska folkets reaktioner blev inte helt oväntat negativa. Vad har rap att göra med Lucia? Vill SVT att hela befolkningen ska ska börja rösta på SD ? Den här typen av saker gör att SD plockar billiga röster!

Olika kulturers traditioner bör bevaras istället för att omstöpas så att det passar alla i ett samhälle. I en värld som ständigt förändras måste det finnas saker som aldrig förändras, tex traditioner kring högtider. Sverige borde bli bättre på att bevara sina traditioner och istället våga bjuda in människor från andra kulturer att delta i landets traditioner. Hur ska man kunna integreras i ett samhälle om man aldrig får chansen att delta i något som kännetecknar landets kultur? Vem är det som säger att alla invandrare inte vill lära lära sig om svensk kultur? Det är otroligt fördomsfullt att utgå ifrån att alla invandrare känner sig kränkta när svenska firar sina högtider! Det här förstör otroligt mycket för alla invandrare som faktiskt sköter sig och vill vara en del av det svenska samhället!

Att man väljer en färgad Lucia och har människor med utländsk bakgrund med i Luciatåget kan också ses som ett sätt att plocka PK poäng. Men man kan också se det som ett sätt att visa lyckad integration... vad tycker ni?

Sluta våldta de svenska traditioner om ni inte vill att Jimmie Åkesson ska bli statsminister 2014!

Vill ni  se den pinsamma raparen klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar