lördag 25 augusti 2012

Anpassa livssituationen efter plånbokens storlek

Enligt en undersökning som Nordea gjort visar det sig att 23 procent har gjort slut på lönen innan det är dags för ny löning. Allra svårast hade de yngre i åldern 26-39. Anmärkningsvärt är att artikeln tar upp att många ställer sig helt passiva till att det faktum att de inte kan få pengarna att räcka. Många försöker inte ens ta tag i problemet utan fortsätter gladeligen i samma hjulspår.
– Åldersgruppen 26-39 år har det tufft. Det handlar om personer mitt i livet med stora utgifter, barn och bolån som uppger att lönen tar slut i förväg.
Har det tufft? Varför skaffar man sig barn och skyhöga lån på en bostad, om man inte har råd till det? Man får väl skylla sig själv att man investerat i en allt för dyr bostad, och barn kommer inte med storken, utan man kan begränsa antalet barn med endera kondom eller abort. Det finns billigare bostäder som passar en smalare plånbok. Antalet barn och  bostad går att anpassa efter vilken lön du har, svårare än så är det inte?!

– Även om man inte har så stora marginaler kan alla göra någonting. Det bästa är att först betala sina fasta utgifter och sen försöka sätta av en liten del av lönen till sitt sparande. Det är ingen idé att vänta med det, då blir det inte av, säger Ingela Gabrielsson.
Känns lite skrämande att en ekonom måste ge så här grundläggande råd! Varför har svenska folket sådant ointresse för sin ekonomi?! Att det finns vuxna människor som inte börjar med att betalar sina fasta utgifter och lägger undan pengar till sparande när lönen kommer, är för mig helt obegripligt.

Skärpning ! Skaffa inte fler barn och dyrare bostad än vad din ekonomi tillåter. Svårare än så är det inte...

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/lonen-tar-slut-i-forvag-for-var-fjarde_7446900.svd
http://www.dn.se/ekonomi/lonen-slut-i-fortid-for-var-fjarde




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar