fredag 24 augusti 2012

Dagisutflykter en gång i veckan för barn i förskoleklass?

Europaskolan i Vasastan och på Södermalm låter sina elever i förskoleklass ta med sig matsäck hemifrån varje vecka, för att kunna göra längre utflykter och slippa anpassa sig efter lunchtiderna i skolan. Detta är olagligt enligt skollagen, då skolan ska vara avgiftsfri. Om dessa längre utflykter ska genomföras avgörs genom en omröstning bland föräldrarna varje läsår.

Vad är detta? Flera saker är väldigt konstiga i denna artikel. Till att börja med, vem avgör en sådan här stor sak genom att genomföra handuppräckning på ett föräldrarmöte? Det känns väldigt oseriöst. Finns det någon förälder som inte faller för grupptrycket och röstar ja mot sin vilja, för att slippa känna sig utfryst? Att du säger nej behöver inte handla om att du inte har råd, utan du kan ha andra skäl. 

Sedan kan man fråga sig vad dessa barn får ut av utflykterna? Kanske skulle de vara gladare om de fick vara kvar på skolan, och leka med sina vänner. Jag menar hur roligt tycker barn i dag, 2012 att det är att åka på utflykter? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar