måndag 20 augusti 2012

Fruktstund i skolan?

Aftonhorans kvinnosida, dvs Wendela, publicerade för ett tag sedan artiklar rörande barns fruktstund i skolan. Där missnöjda föräldrar anmält skolor för att de anser att det är olagligt med fruktstund då skolan ska vara avgiftsfri. Detta leder till att flertalet skolor i Sverige nu tar bort fruktstunden för att alla föräldrar inte har råd med frukt till sina barn.

Man bara gapar! Är det sant?! Finns det så här obegåvade och snåla föräldrar? Hur tänker ni? Hur kan ni inte förstå att det kostar pengar att ha barn? Har man inte råd att kunna ge sina barn en frukt om dagen, så ska man inte ha några barn heller. Hur kan man inte prioritera något så hälsosamt som frukt?

Jag köper inte det här snacket att alla det är synd om de familjer som går på socialbidrag och inte har råd. Återigen, varför har ni skaffat barn, om ni inte har råd att ha dem? Barn är ingen rättighet! Hur svårt kan det vara att förstå det? Sedan alla ensamstående mammor. Det är inte ett dugg synd om er! Alla människor har ett eget ansvar att planera sitt liv och förstå att livet är förändligt. Ena dagen är man gift med en bra man och nästa dag är man skild och har ensam vårdnad om de 3 barnen. Har man aldrig tänkt tanken eller planerat för att livets förutsättningar kan förändras under årens lopp, så får man skylla sig själv. Ta ansvar för er ekonomi och lägg undan pengar!

Man blir direkt spyfärdig när man läser alla skitnödiga kommentarer till dessa artiklar. En massa pinsamma PK människor som bara kan tänka ”alla ska med” och helt bortser från människans egna ansvar!

1 kommentar:

  1. Hur dyrt är frukt jämfört med godis och läsk. Om barnen inte får frukt i skolan för att det är för dyrt får de ingen hemma heller? Vad prioriterar man som vuxen? Även om man har bidrag borde det räcka till en hälsosam kost till barnen.

    SvaraRadera