torsdag 13 september 2012

NEJ till körkortslån

För att minska ungdomsarbetslösheten föreslår Amir Adan (M) att man ska införa möjligheten att ta särskilt körkortslånett lån som unga arbetslösa i åldern 18-24 år ska kunna ta, i syfte att kunna ta körkort. Detta skulle vara ett bra förslag menar Adan, eftersom arbetsgivare efterfrågar körkort det vid rekrytering till nya tjänster, och unga utana körkot har mindre chans att konkurrera om jobben. Om man inte har några pengar till körkort så menar Adan att man ska kunna finansiera det med ett lån.

 Vilken pajas Amir Adan är! Menar han allvar?

I dagsläget har inte alla ungdomar tillräckligt med pengar för att kunna bekosta en dyr körkortsutbildning. Har man inget arbete eller studerar är det svårt att få lån från banken för att finansiera sitt körkort. Det är därför angeläget att förbättra möjligheterna för unga att finansiera sin körkortsutbildning.


 Var finns det egna eller föräldraansvaret? Varför är det så otänkbart att ett barns föräldrar sparar pengar till sina barns körkort? Eller att barnet själv lägger undan pengar från sommarjobb för att kunna använda till ett körkort?  För att klara sig i samhället i dag behöver man ha körkort, det vet alla! Så varför prioriterar man inte att spara till det?

Sedan tycker jag att man ska tänka på att ett lån är pengar man måste betala tillbaka. Vad händer om körkortet inte leder till något arbete? Då är man både arbetslös och ska återbetala ett stort lån...



 




2 kommentarer:

  1. Alla kommer inte från lika bra förhållanden som dig, och har inte föräldrar som kan stå för kostnaderna. Sedan är det svårt att få jobb utan körkort, och utan ett jobb kan man inte betala för kostnaderna.

    Men du är alltså emot studielån med då? Utbildning leder inte heller alltid till jobb

    SvaraRadera
  2. KÖrkortslån skulle vara en bra ide de flesta arbeten kräver b-kort, så du är lilla Anna ute och cyklar

    SvaraRadera