torsdag 13 september 2012

Skapa en fejkanvändare på Facebook för att få Spotify-konto

Från och med hösten 2011 började Facebook och Spotify att sammarbeta, genom att integrera sina tjänster. Vill man skapa ett nytt konto hos Spotify är man tvungen att ha ett Facebook-konto. Syftet med denna integrering är att Spotify ska få flera betalkunder.

Man tar alltså ingen hänsyn till den potentiella användargruppen som inte har något Facebook- konto och inte planerar att skaffa något samt den användargrupp som använder Facebook men inte vill dela med sig av sin musiksmak till sin vännerlista.

Det utbröt debatt i Sverige när denna nyhet kom, ena sidan tyckte att det var bra att sammanlänka två starka tjänster, medan den andra sidan ansåg att det var en dålig ide att tvinga en kund att använda en tjänst för att få tillgång till en annan. Jag själv ansluter mig till den sistnämnda sidan. Det känns väldigt ologiskt att att två olika tjänster sammankopplas.

Men jag kan också ställa mig frågan varför människor blir överdrivet upprörad över att Facebook och Spotify integrerar sina tjänster. För de som vill skapa ett nytt konto hos Spotify är det ju bara att skapa ett fejkkonto hos Facebook och vid registreringen av ett nytt Spotify konto uppger man det falska facebookkontot istället för sin äkta. Då har man pissat på Facbooks makt över dagens internetanvändare och slipper dela med sig av sin musiksmak till sin vännerlista.

Svårare än så är det inte!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar