lördag 1 september 2012

Mamma orkar inte med föräldraansvaret - kontaktperson får ta sonen till fotbollsträningen

I bland blir man chockad när man läser tidningen, man undrar vart samhället är på väg nån stanns? I Metro berättas om en ensamstående mamma med tre barn, som inte orkar följa sin son till fotbollsträningen ett par gånger i veckan. Hon vill lämpa över föräldraransvaret till kommunen, där hon tiggt om att få hjälp med denna tjänst Kommunen sa nej, men fallet togs upp i förvaltningsrätten och dom ger mamman rätt till en kontaktperson. http://www.metro.se/nyheter/mamma-orkar-inte-ta-son-till-traning-kommunen-far-kora/EVHlhB%21LDgEfNbHaOrXQ/

Det är helt otroligt att mamman kunde få rätt till en kontaktperson till sin son! Att man ens är så fräck att man ens ber om denna tjänst och dessutom var argumentet att hon "inte orkade ta ansvar"?!!?
Jag ställer mig en rad frågor efter att ha läst denna artikel.

  1. Pojken är 10 år gammal! Är man inte tillräckligt mogen för att själv ta sig till och från sina träningar i den åldern? Unga pojkar brukar ju inte ha några problem med att röra sig självständigt i området där de bor. Hur kommer det sig att det helt plötsligt blir omöjligt att cykla till fotbollsträningen, när man annars gärna cyklar omkring i området? 
  2. Var finns pojkens pappa? Jag tycker att det ger helt fel signaler till människor i Sverige när kvinnan får rätt till en kontaktperson, när pappa inte tar sitt ansvar. Det visar  bara ännumer att mannen kan slippa sitt ansvar för barnen!
  3. Finns det inte någon annan familj i pojkens fotbollslag som kan tänka sig att ställa upp på att skjutsa och hämta även denna grabb, så att han kan delta i träningen? Om nu alla är bortskämda curlingbarn i laget, så borde det väl rimligtvis vara så att någon annan som bor i pojkens trakter kan tänka sig att svänga in och hämta honom?
  4. Varför har denna kvinnan skaffat sig 3 barn om hon inte orkar ta hand om dem? Det är helt otroligt! Varför skaffar man barn när man inte förstår ansvaret med att bilda en familj? Det kostar både tid och pengar. Nej jag köper inte argumentet att , hon en gång var gift och hade en man som hon delade ansvaret med. Ens livssituation kan förändras under livet. Det är klart det kan bli så, 50% av alla äktenskap spricker! Känns så otroligt naivt att man inte planerat för att det  kan hända saker i ens liv. Har man varit så dum att man skaffat 3 barn, blir det givetvis jobbigt när man är ensam med ansvaret! Nej som jag sagt förut, kondom och abort är lagligt i Sverige! Skaffa dig inte flera barn än du klarar av!  
Tycker även denna dom är ett hån mot alla vanliga människor som har heltidsjobb och får pussla för att få ihop det för att hinna skjutsa och hämta till träningar. Varför är det mer synd om en låginkomsttagare i förorten, än någon annan. Varför ska fattiga och slöa människor får gratis hushållsnära tjänster, när alla andra måste betala ur egen ficka?

Andra tidningar som tar upp fallet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15328685.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-far-ratt-till-fotbollstraning
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pojke-far-ratt-till-fotbollstraning_7456680.svd





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar