lördag 1 september 2012

Om slavauktionen på Hallands nation, Lunds universitet

Hallands nation vid Lunds universitet ordnade en fest med jungeltema, i en scen av kvällens underhållning, kom det in 3 svartsminkade personer i ett rep hållet av en ”Slavhandlare” som sedan påbörjade en slavauktion med sittningens deltagare. Afrosvenskarnas riksförbund blir upprörd och polisanmäler händelsen för hets mot folkgrupp.

Det känns ganska konstigt att man kan ta ett studentspex så allvarigt. Tycker att det är pinsamt att läsa vad Jallow Momodou säger. Han låter som en upprörd 3 åring som inte fick glass när familjen var och storhandlade.
– Det är djupt kränkande. Alla som har en relation till slaveriet känner detta som en grov förolämpning och kränkande. Nu handlar det om studenter från ett av Sveriges bästa lärosäten som står för dessa typer av värderingar, säger Jallow Momodou.

– De skrattar åt att miljoner av mina förfäder kidnappades, våldtogs och dödades, säger Jallow Momodou.
Sånna här pinsamma och lättkränkta personer skapar bara mer rasism i Sverige. Att hela tiden se sig själv som ett offer och att det alltid är synd om en för att man inte är svensk, späder bara på den negativa synen på invandrare som tyvärr finns i dagens Sverige. Vem kan ta en person seriös när man uttalar sig så här? Vaddå ”alla som har en relation till slaveriet”, han kan ju inte prata för varenda en av de människor som har rötter i Afrika?  Nej, skärpning Jallow Momodou!
Sedan kan man fråga sig hur en slavauktion kan vara passande när man har jungeltema? Kanske är så att studenterna på Hallands nation ska läsa på lite mer, innan de sätter ihop underhållning till sittningar i framtiden?!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar