fredag 16 november 2012

Betala för att en statusuppdatering ska synas på Facebook?

Facebook är på ständig jakt efter att hitta nya sätt att tjäna pengar på. Nu senast har man infört möjligheten att kunna betala för att ens statusuppdatering ska hamna högt i ens facebookvänners nyhetsflöde.Funktionen har testats i en del andra länder och nu är det dags för att testa funktionen även i Sverige och Danmark.

Du kanske har en särskilt intressant statusuppdatering som du inte vill riskera hamnar för långt ned i nyhetsflödet. /.../ säger Jan Fredriksson, talesperson för Facebook i Norden, till TT.

Innan man dömer ut denna idé får man tänka på att förr i tiden betalade människor också pengar för att "uppmärksamma viktiga händelser i sitt liv". Tidningsannonser för: födelsedagar, födsel, giftemål osv är inte gratis, utan det betalas av den som vill "skylta med sin lycka" i tidningen.

I dag när internet är stort och facebook är det sociala nätverk människor i stor utsträckning använder sig av i sin digitala kommunikation, kanske det inte är så dumt att betala en slant för att ens viktiga statusuppdateringar ska synas lite längre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar