tisdag 6 november 2012

UL slänger av barn utan biljetter - blir polisanmälda

Arbetarbladet skriver om snyfthistorien där 5 barn kliver på upptåget utan biljetter, medan deras mamma går och köper biljetterna. Mamman missar tåget och barnen åker med tåget utan giltigt färdbevis. Tågvärden slänger av dem i Tierp, eftersom man ska ha giltigt färdbevis för att få åka med tåget.

När föräldrarna får veta att barnen slängts av i Tierp, kukar de ur helt och pappan har polisanmält Uppsala Lokaltrafik (UL) som äger upptågen. Det är ju så synd om barnen , speciellt när äldsta dottern är 18 år och inte ens räknas som ett barn!

Vilken skön familj! De tar absolut inte något eget ansvar i situationen, utan allt är bara Uppsala Lokaltrafiks fel! Varför låter man sina barn gå på tåget innan man köpt biljetter åt dem? Och varför går inte barnen av tåget när de märker att mamman inte kommer tillbaka med biljetterna. 18 åringen borde väl fatta bättre kan man tycka.

Sedan att pappan polisanmäler händelsen är ju ett skämt. Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik försvarar UL s agerande:
- Vi har regler som säger att man ska ha en giltig biljett för att resa.

Jag skulle helt tappat tron på detta samhälle om polisutredningen kom fram till att UL agerat felaktigt i situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar