måndag 12 november 2012

PK-Finest slänger ut Katrin Zytomierska

Finest, dvs bloggportalen där Katrin Zytomierska bloggar, har nu fått kalla PK-fötter och avslutar sitt samarbete med bloggerskan, efter hennes ökända blogginlägg där hon kritiserar den mulliga Josephine som stod modell för en kampanj hos Sats.

Det komiska i detta är, att enda anledningen till att de avslutar sitt samarbete med henne, är att de gör en ekonomisk förlust, om de låter henne vara kvar. Delar av deras pressmeddelande som publicerades i Resumé, ser ut så här:

"Efter den senaste tidens händelseutveckling kring Katrin Zytomierskas
uppmärksammade SATS-inlägg väljer vi på finest.se att avsluta
samarbetet med Katrin och säga upp hennes avtal som bloggare hos oss.
 Vi har den senaste veckan försökt ta in den samlade responsen och 
kommit fram till att detta drabbat oss på ett sådant sätt att det 
utgör en ohållbar situation. Många av våra kunder och
 samarbetspartners, om vilka vi självklart värnar, har reagerat starkt.
 Detta är självfallet något som vi som företag måste ta till oss/.../"
 
– Vi har inte gjort några exakta estimeringar, men vi har tappat flera kunder. Jag hoppas att vi kan komma tillbaka och återupprätta vårt förtroende.
 
Finest är så skiträdda för att förknippas med någon som ger dem dålig image, och därmed minskar deras intäkter. De tar hellre bort hennes blogg än att göra en ekonomisk förlust. Det här handlar alltså inte om att Finest tar avstånd ifrån Katrins åsikter hon förmedlar i blogginlägget, det handlar bara om att Finest vill framstå som PK och duktiga i allmänhetens ögon, så att de kan tjäna pengar igen.

Jag är väldigt kritiskt till detta pinsamma PK-utspel, hur många bloggare på fines.se har inte en snedvriden bild av kroppar, idela, genus osv.? Hur många bloggare skulle få vara kvar på finest om man rensade bort alla som inte var tillräckligt PK?

Bilden som satte igång PK-debatten. Hämtad från Aftonbladet.
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar